Laserontharing FAQ

Veelgestelde vragen

Definitieve ontharing en huidverbetering


BESTAAN ER VERSCHILLENDE SOORTEN LASERS?

Wist u dat er verschillende soorten lasers bestaan ? Dat de ene zeer goede resultaten geeft en de andere weinig of slechts een tijdelijk resultaat ? The Skin Clinic werkt met een professionele laser voor medisch gebruik, die enkel door een arts of dermatoloog mag gebruikt worden, of onder zijn toezicht.Deze laser noemt men “Alexandrite” voor lichte huidtypes en “YAG” voor donkere huidtypes, en wetenschappelijke studies tonen aan dat deze aan de ideale golflengtes flitsen, in tegenstelling tot een IPL of andere “lichttechnieken” die in schoonheidsinstituten gebruikt worden, een rechthoekige platte flitslamp hebben, en waarvan het resultaat niet overtuigend is. Bij The Skin Clinic is dit de ELITE+ laser van Cynosure, wereldleider op gebied van laserbehandelingen.

WAT IS EEN ALEXANDRITE LASER?

De ELITE+ is een krachtige medische Alexandrite laser die snel resultaten oplevert, zelfs na één enkele ontharingssessie. De verschillende golflengten vinden hun toepassing in behandelingen voor gezichtsverjonging, verwijderen van ouderdomsvlekken, couperose, acné, en definitieve ontharing bij alle huidtypes.

Laserbehandelingen met een Alexandrite Laser worden momenteel door alle wetenschappelijke studies erkend als de meest doeltreffende en veilige methode voor definitieve ontharing.

HOE WERKT LASERONTHARING?

De Cynosure laserontharing is een ontharingsmethode die het pigment van de haartjes gebruikt om ze te geleiden naar de haarzakjes en deze zo te vernietigen, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk. Het is bovendien snel. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf à tien minuten.

HOEVEEL SESSIES HEB IK NODIG?

Gemiddeld heb je een 8-tal sessies nodig om tot een bevredigend resultaat te komen. Deze worden ingepland om de 2 maand. Afhankelijk van je huid- en haartype kunnen dit meer of minder sessies zijn. Het is onvoorspelbaar om exact het aantal sessies op voorhand te bepalen, doch al na enkele keren is een resultaat merkbaar.


WAAROM WORDEN DE SESSIES OM DE 2 MAAND INGEPLAND?

Om het haarzakje te kunnen bereiken is geleiding via het pigment in het haartje nodig. In stadium 1 is is het haartje in contact met de haarwortel en kan de laser deze vernietigen. In de stadia 2 en 3 is het haarzakje niet bereikt en kan deze weer een nieuwe haar aanmaken. Deze haargroeicyclus herhaalt zich telkens opnieuw om de 2 maanden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

In totaal heeft u zo’n 6 à 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Daarna adviseren wij 1 onderhoudsbehandeling per jaar, voor een optimaal en langdurig effect.


WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE LASERONTHARING?

✅ nooit meer scheren, harsen, epileren of waxen

✅ geen ingegroeide haartjes of stoppels

✅ haarreductie

✅ optimale veiligheid

✅ vrijwel geheel pijnloos

✅ een hoogwaardige laser is veel efficiënter dan een IPL

✅ de behandelingen worden uitgevoerd door huidspecialisten die een degelijke opleiding kregen in laserbehandelingen en huidproblemen

  WELK RESULTAAT KAN IK VERWACHTEN?

  De laser kan ongewenste haren effectief en veilig verwijderen, mits deze donker en dik genoeg zijn. Na iedere behandeling zullen er minder haartjes zijn en deze zullen dunner worden. Uiteindelijk zullen 95% van de haartje defintief verwijderd worden.

  Het is mogelijk dat het lichaam onder invloed van onder andere hormonen in de loop der jaren nieuwe haartjes aanmaakt. Hier is dan een onderhoudsbehandeling voor nodig om deze weg te halen.


  WELKE VOORZORGEN MOET JE NEMEN?

  VOOR DE LASERBEHANDELING

  - Geen zonnebank of zonnebad 2 weken voor en na de laser-behandeling en/of gebruik een goede beschermingsfactor of bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk.

  - Op de dag van de behandeling geen make-up, crème, lotion of deodorant op de te behandelen gebieden aanbrengen.

  - 2 dagen voor de behandeling: zorg dat het te behandelen gebied geschoren is voor de behandeling. Doe dit beter niet vlak ervoor.

  - 6 weken voorafgaand en gedurende de behandelkuur mag geen ontharingscrème gebruikt worden en is harsen/ epileren niet toegestaan, scheren mag wel.

  NA DE LASERBEHANDELING

  - Eerste 24 uur na behandeling niet te heet douchen of baden, geen sauna of stoombad en niet zwemmen.

  - Geen zonnebank of zonnebad 2 weken voor en na de laserbehandeling en/of gebruik een goede beschermingsfactor of bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk.

  WELKE RISICO'S ZIJN ER VERBONDEN AAN EEN LASERBEHANDELING?

  Na een laserbehandeling kan er een huidreactie optreden. Dit kan zich uiten in kleine rode puntjes of er kunnen rode vlekken ontstaan. Dan is koelen met ijs en eventueel insmeren met Flamigel of gelijkwaardig aan te raden. Het lijkt en voelt op een verbranding na het zonnebaden. Deze roodheid verdwijnt meestal enkele uren na de behandeling.

  KAN IK EERST EEN VRIJBLIJVEND INTAKE-GESPREK HEBBEN?

  Ja absoluut, in een gratis eerste consultatie gesprek krijg je alle informatie en beantwoorden wij al je vragen over de behandeling. Indien je dat wenst kunnen we ook een testsessie geven. Wij geven je eveneens een exacte prijsopgave alsook een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet. Daarna kan je beslissen of je een sessie wil inplannen en een afspraak maken op een moment dat het jou schikt, ook s'avonds of in het weekend.

  BOEK NU METEEN !

  ⏩ Je eerste behandeling ⏩ Gratis intake-gesprek ⏩ Gratis proefbehandeling

  WAAR ?

  ✅ In ons cabinet te Lennik op woensdag en vrijdag

  ✅ In Clinique du Midi in Brussel op dinsdag en donderdag


  LIEVER EEN ANDER MOMENT INBOEKEN ?

  U kan ook langskomen op een moment die voor u beter past, in het weekend of 's avonds. Hiervoor dient u telefonisch contact op te nemen op het nummer 0470.03.04.05 of een mail te zenden op info@the-skin-clinic.be